Expo Kunst door de Brievenbus in binnenstad

Bewonder de kunstwerken in de etalage van Boliestraat 29

Expo Kunst door de Brievenbus in binnenstad

DOETINCHEM – Er is tijdens de kunstactiviteit Kunst door de Brievenbus van Lang Leve Kunst en Naoberschap zoveel moois en unieks geproduceerd, dat er een reizende expositie is ontstaan. Vorige week succesvol gestart op de thuisbasis tijdens Amphion Open(t) en nu te zien in de binnenstad van Doetinchem. Dankzij de gastvrijheid van vastgoedeigenaar Peter Steverink is de expositie tot 15 november te bewonderen in de etalage van Boliestraat 29.

Het Amphion Cultuurbedrijf programma Lang Leve Kunst en Naoberschap is er voor en door Achterhoekse ouderen. Om mensen te ontmoeten, nieuwe talenten te ontdekken en inspirerend bezig te zijn. Toen samen zijn door corona niet meer mogelijk was ontstond Kunst door de Brievenbus. Via de post krijgen deelnemers tweewekelijks een beeldende opdracht met uitleg aangeleverd en een blanco kaart om de opdracht op te maken. Die opdrachten worden ontworpen door een creatief team van kunstenaars.

Elke serie beslaat zes opdrachten en wie de smaak te pakken heeft, meldt zich aan voor de volgende reeks. Na ruim anderhalf jaar Kunst door de Brievenbus zijn we inmiddels bij serie H. Tussen april 2020 en eind 2021 zijn dus inmiddels maar liefst zo'n 50 kunstopdrachten door menig Achterhoekse brievenbus gegleden!

Planning reizende expositie
De expositie is nog tot 15 november te zien in de etalage van Boliestraat 29, daarna reist de expositie verder:

15 november-29 november: Gemeentehuis Oude IJsselstreek Gendringen

29 november - 12 december: Barghse Huus ’s-Heerenberg

12 december – 27 december: Gemeentehuis Montferland Didam
Voorjaar 2022: Gemeentehuis Bronckhorst Hengelo Gld

Voorjaar 2022: Locatie Doesburg

Kunst door de Brievenbus

Fijn thuis aan de slag met het maken van je eigen kunstwerk, uitgedaagd worden, je creativiteit aanspreken en vooral: het hoofd even leegmaken! Het gemaakte werk wordt gefotografeerd en opgestuurd naar Amphion Cultuurbedrijf. Met de resultaten van de deelnemers is de reizende expositie ontwikkeld.

‘Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden,’ meldt een deelneemster.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

INSPIRATIE