JAFA Filmfestival

JAFA Filmfestival

Op woensdag 13 april is het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten), terug op het DRU Industriepark. Ruim 650 leerlingen van verschillende Achterhoekse scholen zullen op deze dag hun zelfgemaakte film aan het grote publiek tonen. Voor het eerst wordt het programma dit jaar uitgebreid met een activiteitendag die volledig in het kader staat van film. 

Alle leerlingen volgen een dagprogramma met workshops, lezingen, demonstraties, voorstellingen en interviews over het hele DRU Industriepark. Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2022 plaats. De Achterhoekse leerlingen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs. 

De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips, live action fictie en 1 minuut-films. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Eerdere deelnemers vielen op het NFFS vaak flink in de prijzen. 

Vorig jaar kon het festival niet fysiek plaatsvinden, maar werd een indrukwekkend online programma samengesteld. Met behulp van gratis toegankelijke workshops leerden de jongeren zelfstandig de basis voor het maken van hun eigen film. De gratis workshops blijven permanent beschikbaar op jafafestival.com. 

De organisatie hoopt met het uitgebreide programma veel leerlingen te enthousiasmeren voor (een opleiding en beroep in ) de filmindustrie, en hen te stimuleren op een actieve manier bezig te zijn met het maken van kunst.

JAFA 2022 gaat door op woensdag 13 april van 09.00 tot 15.00 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op: