Kunstenaar aan Huis, Doetinchem

Kunstenaar aan Huis, Doetinchem

Er zijn veel mooie projecten bij Lang Leve Kunst en Naoberschap. Graag lichten we er een uit die speciaal voor de welzijns- en zorginstellingen is ontwikkeld: Kunstenaar aan Huis. Dit soort projecten ontstaan in samenwerking met ouderen, kunstenaars en vrijwilligers. De medewerkers van de zorglocaties spelen ook een actieve rol en zijn betrokken bij de uitvoering. Waar het kan, doen zij mee!

In een middag een kale, lange wand omtoveren tot een prachtig kunstwerk? Dat kan! Kunstenaar Linda ten Dam, vrijwilliger Truus ten Brinke, bewoners en medewerkers van Sensire kregen het voor elkaar. In het gebouw van Den Ooiman vindt momenteel een grote verbouwing plaats en de tijdelijke scheidingswand kon wel wat vrolijkheid gebruiken. Bijna alle bewoners en medewerkers pakten tape, kwast en spons en in een middag ontstond een meterslang schilderij. Eén bewoner nam zelfs twee panelen onder handen, met een schitterend resultaat!

Het project Kunstenaar aan Huis is in samenwerking met Sensire Den Ooiman PG (de vier woonpaviljoens voor mensen met dementie) tot stand gekomen. Twee keer per maand nemen Linda en Truus de bewoners mee in de verschillende beeldende technieken en materialen, bijvoorbeeld kleiafdrukken maken met bladeren en schilderen op muziek.

 

 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

INSPIRATIE