Silo Art Tour

Dé kunstroute door de Achterhoek

Silo Art Tour

Aalten: Vier generaties
Westendorpweg 2, Aalten
Deze locatie van de Silo Art Tour bevindt zich op Boerderij ’t Westendorp in Aalten. Op de vier in het oog springende graansilo’s staan vier generaties Achterhoekers gemaakt door kunstenares RoosArt. Ze symboliseren de mentaliteit van deze streek: plezier, doorzettingsvermogen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang.

Winterswijk: Modern stilleven
Steengroeveweg 50, Winterswijk
De imposante steengroeve in Winterswijk is een uniek stuk natuur dat zijn ontstaan dankt aan tientallen jaren van industriële kalkwinning. Het ideale decor voor dit kunstwerk! Kunstenaar Robin Nas (alias Zenk One) verwijst in zijn kunstwerk naar het Achterhoekse landschap en naar wat dit landschap voortbrengt: voedsel, gezondheid, landbouw en een mooie plek om te recreëren.

Lochem: Verbonden
Goorseweg 13, Lochem
In Lochem zijn opslagsilo’s voorzien van een indrukwekkende muurschildering van kunstenaarsduo TelmoMiel. Met een oppervlakte van maar liefst 1300 m2 heeft Miel Krutzmann op deze plek één van Nederlands grootste street art kunstwerken gerealiseerd. Het kunstwerk, een herkenbaar agrarisch tafereel met verwijzingen naar elementen uit de regio, is vanuit de wijde omtrek van Lochem te zien.

Bronckhorst: De Biotoop
Bekveldseweg 5, Bekveld
Recreatie- en kinderboerderij Feltsigt is een fantasierijke omgeving waar kinderen kunnen spelen, knuffelen met dieren en genieten van het groen en de ruimte.  Bij het maken van ontwerp heeft de kunstenaar Dopie de wereld bekeken door precies dié ogen: speels en kleurrijk. Het resultaat is een biotoop met vrolijke beestenboel.

Oude IJsselstreek: ’t Vriezelerdiekske
Kapelweg 9, Sinderen
Op de wanden van voerfabrikant Voerwaarts in Sinderen heeft kunstenaar Paul Wieggers een ultrarealistisch kunstwerk gerealiseerd. De kunstenaar liet zich inspireren door de kleinschaligheid van het Achterhoekse coulisselandschap. Wieggers wil het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur, want ook intimiteit kan grote impact hebben.

Doetinchem: Reizende hond
Havenstraat 10, Doetinchem
Vanuit een groot deel van Doetinchem is het kunstwerk te zien dat de Belgische kunstenaar Smates heeft aangebracht op het bedrijfspand van PPF, specialist in huisdiervoeding. Het kunstwerk legt een mooie verbinding tussen de omgeving en de functie van het bedrijf. Het werk gaat over de streek ontdekken en er samen op uit trekken.

Oost Gelre: Boo to war, Love you mom & creatures of the Forest
Klaverdijk 3A, 7142 HP Groenlo
In de gemeente Oost-Gelre zijn er maar liefst drie silo kunstwerken te vinden. Kunstenaar SMOK benadrukt in zijn drie werken de biologische behoeften van de koe: koeien staan bij voorkeur in een natuurlijk en beschutte omgeving. Ook de opvallende kleuren zijn niet voor niets gekozen. Zo staat oranje voor de warmte die op deze plek wordt opgewekt door afvalstoffen van koeien om te zetten in biogas. Daarnaast vind SMOK het belangrijk dat het belang en de schoonheid van de natuur overgebracht wordt op anderen.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op: