JAFA Festival || Jonge Achterhoekse Film Artiesten 2021

Projecten // Educatie

JAFA Festival || Jonge Achterhoekse Film Artiesten 2021

Scholieren uit het voortgezet onderwijs maken hun eigen film, clip of animatie. Hierbij worden ze geholpen door de online workshops die dit jaar speciaal ter gelegenheid van dit festival zijn ontwikkeld. Via deze online tutorials maken de leerlingen zich alle kneepjes van het filmvak eigen, waarna ze in groepjes hun eigen film, clip of animatie gaan produceren. Op 7 april strijden de verschillende inzendingen tijdens het online JAFA festival om de felbegeerde JAFA-prijzen. De inzendingen van de winnaars van JAFA 2021 worden aansluitend doorgestuurd naar het landelijke scholieren filmfestival in Lelystad.   

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

Het JAFA filmfestival 2021 vindt dit jaar plaats op woensdag 7 april 2021. Als gevolg van de corona beperkingen kunnen er voorafgaand aan het festival geen fysieke workshops worden aangeboden op de scholen en vindt het festival online plaats. Om de leerlingen desondanks goed voor te bereiden op het maken van hun eigen film, clip of animatie, is er een speciaal online workshop programma ontwikkeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Dit workshopprogramma is vrij toegankelijk via de website van het JAFA en kan daardoor door iedereen gebruikt worden die zich wil verdiepen in de techniek van het bedenken, ontwikkelen en produceren van een film.

Van het schrijven van een scenario, het filmen, regisseren tot en met het editen: alle onderdelen uit het filmproces worden stapsgewijs toegelicht, waarbij op slimme wijze gebruik is gemaakt van de inzendingen van leerlingen van de afgelopen 10 edities om de verschillende effecten zichtbaar te maken.    

Met behulp van de online workshops kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag met het maken van hun eigen film, animatie of clip die ze vervolgens kunnen inzenden voor het JAFA filmfestival 2021. Op 7 april dingen de deelnemers mee naar de inmiddels felbegeerde JAFA bekers. Hiertoe worden de films beoordeeld door een echte vakjury. De inzendingen van de winnaars van JAFA 2021 worden ansluitend doorgestuurd naar het landelijke scholierenfilmfestival in Lelystad. 

Coalitiepartner

DRU Industriepark

In samenwerking met

Dru Industriepark