Activiteiten voor thuiswonende ouderen || 2021

Projecten // Participatie

Activiteiten voor thuiswonende ouderen || 2021

Voor zelfstandig wonende ouderen (55 jaar en ouder) heeft Lang Leve Kunst vele activiteiten ontwikkeld, eigenlijk te veel om ze hier allemaal te noemen. Daarom lichten we er een paar uit en zeggen er meteen bij: er is nog veel meer mogelijk, dus neem vooral contact met ons op voor overleg en het uitwisselen van ideeën via [email protected] of bel 0314-340943.

Kunst aan de Keukentafel
We schuiven graag aan bij een oudere om samen te overleggen welke kunstactiviteit aanspreekt. Voorbeelden: tekenen, schilderen, schrijven, pianospelen, muziek luisteren, voorgelezen worden, gedichten maken.Voor de uitvoering hebben wij professionele kunstenaars in huis èn vrijwilligers met kennis van zaken op een bepaald gebied.
 Hij/zij komt drie keer bij de deelnemer thuis en samen gaan ze aan de slag, een op een en coronaproof.

Al twee jaar hebben we ervaring opgedaan met deze activiteit en we durven rustig te stellen, dat het een schot in de roos is. Veel ouderen hebben we blij kunnen maken met de ontmoeting, warme belangstelling en kunstzinnig bezig zijn. Sommigen hebben er zoveel plezier in gekregen, dat ze na drie sessies zelf het stokje overnemen en doorgaan op de ingeslagen weg.

Kunst door de Brievenbus
Een activiteit, geboren en getogen in corona-tijd en tot volle bloei gekomen! Na aanmelding krijgt een deelnemer iedere twee weken via de brievenbus een blanco kaart en een kunstopdracht. Voorbeelden: Teken op de kaart wat u ziet als u door het raam naar buiten kijkt; maak een stilleven van spullen uit de ijskast en teken of schilder dat op de kaart; maak een mooi landschap met plaatjes uit tijdschriften. De kunstkaart of een foto ervan wordt naar ons opgestuurd. Op onze website valt veel moois te zien!
Elke serie bestaat uit zes opdrachten. Aan het eind beslist een deelnemer om wel of niet door te gaan met de volgende serie.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Coalitiepartner

Amphion Cultuurbedrijf

In samenwerking met