de Kunstnaobers

Projecten // Participatie

de Kunstnaobers

Lang Leve Kunst & Naoberschap is opgetogen over het nieuwe project De Kunstnaobers, gerealiseerd wordt door de subsidie van Fonds Cultuurparticipatie.
Vanaf maart 2024 zijn er op structurele basis kunstactiviteiten voor mensen die hier niet vanzelfsprekend aan mee kunnen doen, in vier gemeenten (Didam, Doetinchem, Terborg en Vorden). Aankomende 2 jaar zijn er op 4 vaste locaties van de welzijnspartners Buurtplein, dorpskamer Vorden, Kultuurhus Vorden, Coöperatie sociaal werk oude IJsselstreek, Welcom bijna wekelijks workshops en een aantal events vanuit allerlei kunstdisciplines.

Samen met mensen uit je buurt iets met kunst doen, hoe leuk is dat!

Bekijk hier het programma

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

De Kunstnaobers

Een droom wordt werkelijkheid: Lang Leve Kunst en Naoberschap breidt uit! Op meerdere plekken in de West-Achterhoek kunnen mensen in hun eigen buurt, samen met anderen, meedoen aan kunstactiviteiten. Voor je het in de gaten hebt, ben je elkaars Kunstnaober. 

Samen met vier welzijnsinstellingen* gaan we deze droom in 2024 en 2025 gestalte geven. In deze twee jaar organiseren we in totaal 256 workshops van kunstenaars en 16 events. Van fotografie tot spinnen, van schilderen en houtbewerken tot dans, alles kan aan bod komen! 

De activiteiten zijn bedoeld voor mensen die, om welke reden dan ook, er niet toe komen zelf creatief aan de slag te gaan. We creëren vier fijne, inspirerende ontmoetingsplekken waar iedereen graag komt, wekelijks op hetzelfde tijdstip. 

Ook vrijwilligers zijn van harte welkom bij de workshops. Zo wordt, al doende, een verbinding gelegd met de rol die vrijwilligers spelen bij andere activiteiten van Lang Leve Kunst. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Coalitiepartner(s)

Amphion Cultuurbedrijf

In samenwerking met