Kunst door de Brievenbus

Projecten // Participatie

Kunst door de Brievenbus

Een activiteit, geboren en getogen in corona-tijd en tot volle bloei gekomen! Na aanmelding krijgt een deelnemer iedere twee weken via de brievenbus een blanco kaart en een kunstopdracht. Voorbeelden: Teken op de kaart wat je ziet als je door het raam naar buiten kijkt; maak een stilleven van spullen uit de ijskast en teken of schilder dat op de kaart; maak een mooi landschap met plaatjes uit tijdschriften. De kunstkaart of een foto ervan wordt naar ons opgestuurd. 
Elke serie bestaat uit zes opdrachten. Aan het eind beslist een deelnemer om wel of niet door te gaan met de volgende serie.

Kunst door de Brievenbus is aanleiding voor allerlei andere activiteiten, zoals exposities, app- en schildergroepen. In 2022 en 2023 wordt het project met steun van het Lang Leve Kunst Fonds landelijk uitgerold. In Aalten zijn op verzoek van de gemeente alle inwoners van 75+ uitgenodigd om mee te doen. In de West-Achterhoek wordt in het voorjaar geëxperimenteerd met introductieopdrachten in de wachtkamer van zorgverleners.

 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...