Muzikant aan huis

Projecten //

Muzikant aan huis

Muzikant aan Huis’ verleidt ouderen tot dansen!

‘Er mag gedanst worden’. En dat is dan ook wat er soms daadwerkelijk gebeurt, wanneer de vrijwilligers van ‘Muzikant aan Huis’ een optreden verzorgen in een huiskamer van een zorgcentrum.

Sinds voorjaar 2019 zijn muzikanten met veel succes begonnen met het creëren van mooie muziekmomenten met en voor zorgbehoevende ouderen. Als duo’s, trio’s of solistisch lukt het hen om instrumentaal, vaak in combinatie met zang, mensen te ontroeren, blij te maken en zelfs te verleiden tot het maken van een dansje! Muziek doet meer dan je denkt. Dat bewijst dit project maar weer eens. Hoe mooi is het wanneer er na afloop aan de muzikanten gevraagd wordt: ‘komen jullie nóg een keer bij ons’?

En hoe hartverwarmend is het, wanneer een 101-jarige dame aan het eind van een muziekuurtje zegt: ‘Ik vind het zó mooi, dat ik de liedjes weer hoor, die we vroeger thuis aan de keukentafel zongen’.

Aan de andere kant is het ook bijzonder om te zien met hoeveel enthousiasme de vrijwillige muzikanten zich inzetten om hun muzikale activiteit zo mooi en goed mogelijk uit te voeren. Ze proberen letterlijk en figuurlijk de juiste snaar te vinden, door liedjes te spelen, die de mensen raken en die herinneringen oproepen.

Het is ontzettend fijn om van hen terug te horen, hoeveel voldoening het geeft wanneer bereikt wordt dat muziek en zang mensen stimuleert tot meezingen, meespelen en meebewegen!

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Coalitiepartner(s)

Boogie Woogie

In samenwerking met