Plat Gespöld

Projecten // Educatie

Plat Gespöld

Muziekfestival Plat Gespöld is een jaarlijkse ode aan het dialect van Achterhoek en Liemers. Tijdens het festival wordt de Gelderse Kleiroze uitgereikt aan de makers van een streektaalnummer dat opvalt door bijvoorbeeld de boodschap, de tekst of het thema.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

Gelderse Kleiroze
Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze regio. Daarom organiseert het Erfgoedcentrum het muziekfestival Plat Gespöld, een jaarlijkse ode aan het dialect van Achterhoek en Liemers.
De Gelderse Kleiroze is het belangrijkste onderdeel van Plat Gespöld. Deze trofee wordt toegekend aan een streektaalnummer dat opvalt door bijvoorbeeld de boodschap, de tekst of het thema van het nummer. De genomineerden zullen allen optreden tijdens het festival en het publiek mag stemmen op zijn favoriet. De publieksstemmen worden opgeteld bij de stemmen van de vakjury en zo wordt de uiteindelijke winnaar bepaald.

In samenwerking met

Dru Industriepark