Talentmakelaars pop en urban/hiphop

Projecten // Educatie

Talentmakelaars pop en urban/hiphop

De Talentmakelaars Pop en Urban/hiphop Achterhoek hebben één simpel doel: muzikaal talent in de Achterhoek écht verder helpen.

Kennis, kansen en speelmogelijkheden kunnen voor acts zijn de sleutel naar een volgende fase. Als het netwerk of de kennis ontbreekt, komt jong talent niet verder. Vandaar dat we het bestaande netwerk in kaart gaan brengen, met elkaar verbinden en zorgen voor meer kennisdeling.

Voor de talentmakelaars hun intrede dedez ontbrak het  het in de Achterhoekse popsector aan een herkenbaar platform waar kennis en netwerk worden ontsloten. Inmiddels is Poppunt Achterhoek een feit ! Middels dit platform gaan we derhalve het netwerk zichtbaar maken waar alle relevante spelers in de Achterhoek onderdeel van uitmaken. Denk aan podia, speelplekken, boekers en muzikanten maar ook zeker aan journalisten, studio-eigenaren, platenlabels, vormgevers en dergelijke. Alles gericht op muzikaal talent. 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

NIEUWSBERICHTEN/MEDIA

Projectinformatie

De regio Achterhoek is een grote regio, wijd verspreid en met een groot informeel cultureel netwerk. Dit netwerk is niet altijd even goed zichtbaar, maar enorm belangrijk voor een toekomstbestendige infrastructuur. Een van de opgaven van het pact is het verbinden van dit netwerk aan de culturele infrastructuur zoals deze al bestaat. Met andere woorden, het verborgen talent achter de voordeur in de spotlight zetten. We versterken hiermee de infrastructuur op innovatieve wijze door buiten de bestaande structuren de vernieuwing te zoeken. De Cultuurcoalitie speelt hierin een belangrijke rol als verbinder en als basis voor de verbreding. De infrastructuur kan dan alleen maar groeien en steviger worden.

Op gebied van popmuziek en hiphop versterken we de infrastructuur naast de Dag van de Achterhoekse Popmuziek en de Music Meeting met de komst van talentmakelaars popmuziek en urban/hiphop.  Het doel van talentmakelaars is om muzikaal talent in de Achterhoek echt verder te helpen. De talentmakelaar helpt aan de ene kant muzikanten aan toffe kansen (zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen, etc.) en brengt aan de andere kant partijen die op zoek zijn juist in contact met interessante artiesten.

Talentmakelaars Urban Achterhoek komen met Talent Farm

De talentmakelaars Urban hebben een aantal programma’s opgezet waarmee ze na de zomervakantie van 2023 verder de Achterhoek in gaan.

Talent Farm Social Media Community 

Hier vind je informatie over de programma’s en activiteiten van Talent Farm en wordt online een community gecreëerd voor mensen die met Hip hop of EDM muziek bezig zijn. Talent Farm is te vinden via instagram.com/talent_farm

Talent Farm Nights

Showcase en workshops op locatie. Jongeren kunnen kennismaken met hip hop en EDM door deel te nemen aan workshops Rap, DJ-en of produceren. Tevens geven de talentmakelaars een showcase of is die mogelijkheid er voor andere artiesten. In het najaar van 2023 vindt er een tour plaats door de hele Achterhoek. Mocht je als jongerenorganisatie hier gratis gebruik van willen maken: neem dan contact op met [email protected].

Talent Farm School

Om als talentmakelaars nieuwe talenten te vinden en te ontdekken hebben we een scholentour ontwikkeld. Tijdens deze tour kunnen we als talentmakelaars een showcase geven. Op deze manier laten we jongeren zien wat ze kunnen doen met Talent Farm. Daarnaast hebben we een tweetal methoden ontwikkeld om de behoefte van de jongeren te peilen. Dit kan individueel per klas of als groep voor een hele school. Aan de hand van de behoeften kunnen vervolgactiviteiten georganiseerd worden. In het najaar van 2023 zullen we samen met Kunstbende diverse scholen in de Achterhoek gaan bezoeken. Heb je als VO school interesse? Stuur dan een mail naar [email protected]