Theater der Zintuigen

Projecten // Participatie

Theater der Zintuigen

In een serie van vier filmpjes biedt PeerTOFtheater inspirerente tips over het maken van contact met mensen waar taal niet meer vanzelfsprekend is. Zij delen hiermee op een coronaproof manier de elementen die zij in hun voorstellingen met zintuigelijk theater op locatie toepassen.

De gemeenten Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en Aalten zetten deze filmpjes door naar hun netwerk van mantelzorgers. In 2022 worden live bijeenkomsten per gemeente met PeerTOF theater ingepland, zodat we mantelzorgers en vrijwilligers verder kunnen inspireren en scholen in hun contact met familieleden en zorgvragers. 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

Het theater der zintuigen is door Culturije ism PeerTOF theater ontwikkeld, met als doel mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in de zorg te inspireren in het dagelijks contact met mensen waarmee het contact maken door middel van de taal wegvalt. 

De uitgangspunten van het zintuigelijk theater dat PeerTOF op locatie uitvoert hebben we (deels) kunnen vertalen naar 4 inspiratiefilmpjes. Er is gezien de beperkte mogelijkheden in 2021 om fysiek bijeen te komen gekozen voor het medium film.

Deze filmpjes worden bekostigd met uit budget van Culturije aangevuld met CEPA budget van de gemeente Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en Aalten. Bij Boogie Woogie zijn de opnames gemaakt. Algehele projectleiding en communicatie zijn in handen van Joske Elsinghorst van Culturije, in afstemming met Harry ten Brinke van Boogie Woogie. 

Joske heeft contact gezocht met de aanspreekpunten voor ouderenadviseurs, mantelzorg en cultuur in de gemeente Oost Gelre, Berkelland en Winterswijk. Harry heeft met de gemeente Aalten overleg gehad. Dit project biedt binnen elke gemeente de gelegenheid om de samenwerking tussen sociaal domein en cultuur verder te onderzoeken. Een interessante zoektocht. 

IetsAnders.nl uit Oost Gelre verzorgde de opnames en montage van de filmpjes, PeerTOF was verantwoordelijk voor script, voorbereiding en spel. 

De filmpjes zijn een opmaat voor fysieke bijeenkomsten in 2022 waarin op locatie verdere inspiratie uit theatervoorstellingen wordt gebracht/gedeeld met mantelzorgers uit de betreffende gemeente. 

Coalitiepartner(s)

Culturije

In samenwerking met

PEERTof Theater