Uitbreiding StreetArt Lichtenvoorde

Projecten // Toerisme

Uitbreiding StreetArt Lichtenvoorde

De prachtige muurschilderingen in het centrum van Lichtenvoorde en de Achterhoekbrede Silo Art Tour hebben zorgorganisatie Workmate Company geïnspireerd om de samenwerking met een kunstenaar te zoeken, zodat er op de grote glasgevel van hun gebouw een kleurrijk, op de werkzaamheden van de cliënten geïnspireerd kunstwerk aan de rand van Lichtenvoorde gerealiseerd kon worden.

Kunstenaar Suzan Hijink en artistiek projectleider Natasja Scharenborg, hebben samen met Joske Elsinghorst van CEPA/Culturije dit project gerealiseerd. Dit opvallende kunstwerk aan de buitenrand van het dorp versterkt de StreetArt route in het centrum. Het ontwerp van Suzan Hijink is uitgevoerd in vinyl dat zonwerend is en daarmee het klimaat binnen in het gebouw positief beïnvloed. 

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Projectinformatie

In Lichtenvoorde (Oost Gelre), zijn in en rond het centrum prachtige streetart kunstwerken gerealiseerd. De artistieke kwaliteit en selectie van de kunstenaars was in handen van Natasja Scharenborg, in opdracht van de projectgroep 'Geef Lichtenvoorde kleur' van de gemeente Oost Gelre. 

In samenwerking met een zorgorganisatie, Workmate Company, is met een bijdrage uit het CEPA innovatiebudget, een kunstwerk van 16 bij 8 meter langs de rondweg van Lichtenvoorde gerealiseerd. Ook hier was de artistieke leiding in handen van Natasja. Zij heeft kunstenaar Suzan Hijink voorgesteld. Suzan heeft in een rondleiding en gesprek met cliënten, medewerkers en management van de zorgorganisatie inspiratie opgedaan voor haar ontwerp. De cliënten en medewerkers konden op het eerste ontwerp feedback geven. Zo is het eindontwerp gerealiseerd. 

De print wordt geplakt op de grote glasgevel van het pand door RIBO Touch, een lokaal bedrijf. Het kleurvaste geperforeerde vinyl is zonwerend en vanaf de binnenzijde kan er nog naar buiten gekeken worden. 

In mei 2024 wordt de realisatie van het kunstwerk gevierd, in gezelschap van cliënten, kunstenaar, projectleider en Ellen Dusseldorp, wethouder zorg en cultuur in Oost Gelre en Josje van der Wel, ambtenaar Cultuur.