Voor mensen in zorglocaties ||  2021

Projecten // Participatie

Voor mensen in zorglocaties || 2021

Voor ouderen die op een zorglocatie wonen heeft Lang Leve Kunst vele projecten in de aanbieding. Sommige zijn geschikt voor een groepje, andere zijn bedoeld voor één oudere. Samen met jullie, de mensen van de zorg in woonzorgcentra, kijken we waar behoefte aan is. Ook kunnen we, als dat nodig is, een activiteit aanpassen aan de omstandigheden en de mogelijkheden van de oudere(n). Een paar van onze activiteiten lichten we er even uit. Er is nog veel meer mogelijk, dus neem vooral contact met ons op voor overleg en het uitwisselen van ideeën, vraag en aanbod.
E-mail: [email protected] of bel: 0314 37 60 00.

Zang aan huis
Een groepje muzikale vrijwilligers komt op locatie bewoners blij maken met het zingen van bekende liedjes. De herinnering wordt wakker geschud en bijna alle ouderen neuriën en zingen al snel mee. Het is een vrolijk uurtje en een welkome afwisseling.

Verhalenoogst
Dit is een een-op-eenactiviteit: één bewoner met een vrijwilliger. Eerst even kennismaken met elkaar en daarna in gesprek over gebeurtenissen en wederwaardigheden uit het leven van de bewoner. Er valt veel te vertellen over een lang leven en de vrijwilliger kan goed luisteren. Er wordt iets bijzonders uitgepikt en daar schrijft de vrijwilliger thuis een verhaal over. Tijdens de derde ontmoeting wordt dit voorgelezen, waar mogelijk ook een familielid bij aanwezig is en natuurlijk krijgt de bewoner het verhaal op schrift. Een feestelijke afsluiting van een heel persoonlijk project.

Dansuurtje
Meedoen, genieten van de muziek, zittend dansen of voorzichtig een dansje maken door de kamer: iedereen kan inhaken, iedereen is welkom! Een dansdocente inspireert met haar wervelende dans en neemt het voortouw, vrijwilligers helpen een handje. Bewoners worden losjes uitgedaagd in beweging te komen en het is ontroerend om te zien wat dat bij mensen losmaakt!

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

Coalitiepartner

Amphion Cultuurbedrijf

In samenwerking met