Lezing Heemkundekring Bergh: Van Zeddam naar Oost-Binnen-Mongolië

Lezing Heemkundekring Bergh: Van Zeddam naar Oost-Binnen-Mongolië

Op dinsdagavond 16 april vindt het HKB Café plaats. Tijdens deze avond staat het verhaal van Willem Meyer uit Zeddam centraal; een man met een (katholieke) missie in de 19e eeuw. Zijn verhaal laat zien dat genealogie meer is dan alleen jaartallen.

Ton Meijer van de werkgroep genealogie probeert in deze lezing aan de hand van documenten en fotomateriaal te duiden wat Willem Meyer motiveerde om in een ver land als China met een vijandig gezinde bevolking, het Rooms Katholieke geloof te verkondigen. Ook zette Willem Meyer zich in Binnen-Mongolië in voor de opvang van onder andere weeskinderen en voor het geven van lessen in Latijn, filosofie en theologie aan lokale geestelijken. Een land waar hij na een vol ontberingen als ziekten, kou, hongersnood, uitputtende reizen en gevechten op leven en dood in 1909 ook stierf en begraven werd.

Zie de website van de Heemkundekring Bergh voor meer informatie. De lezing is gratis.  Aanmelden via het emailadres [email protected] is niet verplicht maar is in verband met de organisatie wel wenselijk.

>> Zie ook deze website met meer informatie over Willem Meyer.  

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstberkelland

Locatie

't Raethuys, Hofstraat 1 in 's-Heerenberg. 
Een lift is aanwezig 

<< Terug naar Mijn Achtergrond

Deel met vrienden op:

INSPIRATIE