Het Oosterlicht gaat dit jaar op de waakvlam

Nieuws

Het Oosterlicht gaat dit jaar op de waakvlam

Oosterlicht is een initiatief van Hans van den Hurk waarbij in de donkere winterperiode lichtstralen worden geplaatst in de regio die met elkaar worden verbonden in de lucht: het verbindende licht. Het Oosterlicht gaat dit jaar echter op de waakvlam. In Terborg, de plek van de oorsprong, zal het Oosterlicht wel schijnen. De andere lampen blijven een jaar uit. Het Oosterlicht event bij kasteel Wisch en de Kidsrun op het DRU industriepark worden ook een jaar verplaatst. 

De initiatiefgroep van het Oosterlicht heeft zich over een lastig dilemma beraden. Het initiatief, waarbij op ruim 25 plaatsen in de regio de grote lampen naar de hemel schijnen, staat symbool voor een grenzeloze verbinding. Aan de andere kant stelde de organisatie zich de vraag: hoe kun je verantwoorden dat de grote lampen, die flink wat(t) energie gebruiken, over het algemeen vermoeden, terwijl we weten dat veel mensen het moeilijk hebben en soms de energierekening amper kunnen betalen ? Daarom is het besluit genomen om Oosterlicht alleen in Terborg aan te zetten, via energiezuinige LED-verlichting, voor een fractie van het normale stroomverbruik. 

Geef het Oosterlicht door!

Maar daar blijft het niet bij. In alle plaatsen van het Oosterlicht wordt een reeks kaarsen aangeboden met een boodschap, een opdracht en een wens, onder het motto: Geef het Oosterlicht door! De gedachte hierachter is dat het meer dan ooit belangrijk is om het leven van onze naasten te verbinden, om te zien naar elkaar, en hoopvol te blijven kijken naar de toekomst. 

Verduurzaming Oosterlicht

Daarnaast wordt al vooruit gekeken naar volgend jaar. Wil de initiatiefnemer het ieder jaar belangrijk vinden om de boodschap duurzaam uit te dragen. Daarom investeren zij in nieuwe, energiezuinige lampen, met een laag stroomverbruik. 

FotoFrank BosveltFoto: Frank Bosvelt

#Oosterlichtverbindt#oosterlicht

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op: