Oosterlicht Verbindt

Projecten // TOP // regio overstijgend - topsegment

Oosterlicht Verbindt

Oosterlicht is een initiatief van Hans van den Hurk waarbij in de donkere winterperiode lichtstralen worden geplaatst in de regio die met elkaar verbonden worden in de lucht: het verbindend licht.

In iedere gemeente stond vanaf 19 december minstens één lichtbundel te schijnen. In totaal waren er in 2021 maar liefst 23 lichtbundels, waarvan 1 zelfs over de grens in Duitsland. Hiermee worden de Achterhoekse gemeenten figuurlijk met elkaar verbonden. Inwoners en bezoekers kunnen zich in de hele Achterhoek laten verwonderen door deze prachtige schijnsels die het Achterhoeks hemelgewelf doorkruisen.

aaltenwinterswijkoostgelreoudeijsselstreekmontferlanddoetinchembronckhorstdoesburgberkelland
Deel met vrienden op:

Meer...

NIEUWSBERICHTEN/MEDIA

Projectinformatie

De editie van 2020 is de 5de editie van het Oosterlicht. Waar de magische lichtstralen voorgaande jaren alleen in de gemeentes Oude IJsselstreek en Doetinchem te zien waren, werd in 2020 het project met behulp van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek uitgebreid naar 9 Achterhoekse gemeenten. (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk).

Hiermee werden de Achterhoekse gemeenten door lampen op 20 verschillende plaatsen met elkaar verbonden en konden inwoners en bezoekers in de hele Achterhoek zich laten verwonderen door deze prachtige schijnsels die het Achterhoeks hemelgewelf doorkruisen. In een tijd waarin fysieke verbindingen en ontmoetingen letterlijk worden beperkt, slaat het Cultuur- en Erfgoedpact een lichtbrug tussen de inwoners van de Achterhoek. In de komende jaren kunnen steeds meer locaties aanhaken bij het project en kan het Oosterlicht zich als een lichtbaken blijvend uitbreiden over de regio. De projectuitvoering is voor rekening van cultuurcoalitiepartner DRU Industriepark.